Wasmachine pompt niet goed af

wasmachine pomp vervangen

U woont in Amsterdam en bent net lekker de was aan het doen. Een hele berg was lijkt al weg. Totdat u erachter komt dat de wasmachine niet meer verder gaat in het wasprogramma. Wat is hier aan de hand denkt u. Al snel komt u tot de ontdekking dat uw wasmachine niet langer goed afpompt. Al het water blijft in de wasmachine staan. Hoe gaat u uw was er nu dan uit krijgen? En wat is de reden dat ongemak met uw wasmachine ontstaat? Is het misschien tijd voor een wasmachine monteur Amsterdam? Of kan het ook anders?

Het kan verschillende oorzaken hebben dat uw wasmachine niet meer afpompt. Zo kan bijvoorbeeld de pompfilter verstopt zijn, de schoep van de afvoerpomp, de afvoerslang of de vaste afvoer kan geblokkeerd zijn, of de afvoerslang kan te diep in de afvoer buis zitten. Dit zijn stuk voor stuk problemen die u zelf op kunt lossen, overal op het internet staan er dan ook handleidingen en of stappenplannen om deze problemen aan te pakken. Als uw wasmachine niet af pompt, raden wij aan om dezeĀ  stappenplannen door te nemen en tij kijken of u uw probleem met behulp hier van kunt oplossen.

Indien dit niet het geval is, kunnen er ook andere dingen aan de hand zijn waarbij u hoogstwaarschijnlijk de hulp van een monteur nodig heeft. Er kunnen bijvoorbeeld blokkades zijn in de slangen die binnen in de wasmachine zitten. Daar kunnen bijvoorbeeld kledingstukken in vast zijn geraakt.

Het kan ook zijn dat de pomp van uw wasmachine nog goed is, maar dat deze geen stroom meer krijgt. Dit kan komen omdat er een stekkertje los zit, of dat een van de contacten is vervuild.

Ook kan de pomp van uw wasmachine niet goed meer werken. Indien dit zo is, is een reparatie vaak duurder dan een tweede hands wasmachine. Kijkt u voor de precieze reparatiekosten even op het internet/